Lopen, wandelen, skaten en poolen tijdens eerste Den Bosch Urban Trail

images

Meer dan 1.100 sportievelingen stonden zaterdagavond 22 september aan de start van de eerste editie van de Den Bosch Urban Trail, het negende event van de Urban Trail Series 2018. Naast hardlopen en wandelen kon er ook geskatet en gepoold worden in Den Bosch.

Van Paleis van Justitie tot de hardloopwinkel Run2Day, van het Noordbrabants museum tot het hoofdkantoor van Essent. Deelnemers aan de Den Bosch Urban Trail kwamen langs al deze plekken die op zaterdagavond 22 september werd gehouden. “Het gaat daarbij niet om een snelle tijd neer te zetten op de vijf of tien kilometer, of de wandelafstand op snelwandeltempo af te leggen. Het is vooral genieten van het lopen en van Den Bosch.”, zegt Edgar de Veer, organisator van de Den Bosch Urban Trail.

Lopen, wandelen, skaten... en ook poolen op de Den Bosch Urban Trail. Alle deelnemers mochten immers een balletje komen kaatsen in Poolcafé Corner Pocket. Daarnaast voerde het parcours ook dwars door het World Skate Center. Finishen deed iedereen op het Residentieplein. Daar werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk finishbiertje en een Urban Trail medaille. “Het was top, super georganiseerd!”, zegt een enthousiaste deelnemer na afloop.

Urban Trail voor iedereen
Deelnemers kregen deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van vijf of tien kilometer. “Super dit. Ik wist nog niet zeker of ik de tien kilometer kon volhouden en heb last minute toch besloten om hiervoor te gaan.”, zegt één van de deelnemers. Daarnaast was het mogelijk om naast hardlopen de trail wandelend te voltooien. Zo kon iedereen op eigen tempo genieten van al het fraais dat Den Bosch te bieden heeft.