Meer dan geslaagde tweede editie van KLM Urban Trail Den Bosch met 1.400 lopers

images

Wie zondagochtend 29 september een bezoek bracht aan de Markt in het centrum van Den Bosch trof daar 1.400 enthousiaste deelnemers aan bij de tweede editie van de KLM Urban Trail Den Bosch. Het was zondagochtend genieten geblazen voor de deelnemers die door 15 typische locaties liepen in Den Bosch. Op de route lagen een bioscoop, theaters, winkels en zelfs het Stadhuis. Deelnemers konden kiezen uit een parcours van 5 km of 10 km.

De tweede editie van de KLM Urban Trail Den Bosch kon wederom rekenen op een enorme belangstelling. De organisatie heeft dan ook alles in het werk gesteld om een gloednieuw parcours met nieuwe locaties samen te stellen. Bij een KLM Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken en om bijvoorbeeld even te stoppen en een selfie te maken.

“We zijn trots op de nieuwe locaties die we bij de tweede editie introduceren”, zegt Ylona Färber, organisator van de KLM Urban Trail Den Bosch. “Vue bioscoop, Theater aan de Parade, Groot Tuighuis, Willem Twee Poppodium, Brabants Historisch Informatie Centrum, het zijn allemaal locaties die we kennen van naam maar nog nooit hardlopend doorheen zijn gegaan.” Sommige locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk ontbijt en ontvingen ze een medaille als blijvende herinnering.

Een geslaagde tweede editie waar zeker een vervolg op komt: “Het is een goed teken als je alle deelnemers met een grote glimlach over de finish ziet komen en zo ziet nagenieten. Dit is zo’n leuk evenement om te organiseren. We gaan er alles aan doen om volgend jaar weer zo’n mooie editie te presenteren.”

KLM supporter van running
Hardlopen is leuk, gezond én een uitstekende manier om de wereld te ontdekken. Daarom is KLM supporter van running. Als supporter van hardlopen is KLM titelsponsor van de KLM Urban Trail Series: 13 runs per jaar door verschillende steden in Nederland. Elke KLM Urban Trail laat lopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

De eerstvolgende KLM Urban Trails vinden plaats in Haarlem (10 november), Arnhem (24 november), Maastricht (30 november) en Eindhoven (8 december).