Parcours en locaties

De start- en finish bevinden zich op de Markt. Je kunt kiezen voor een parcours van 5 of 10 kilometer. Hieronder vind je een overzicht van de locaties die bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Vue

Bij het recent vernieuwde Vue Den Bosch kijk je de beste films in de beste kwaliteit. Met de nieuwe deluxe seating ben je verzekerd van het beste zitcomfort bovenop goed beeld en geluid!

BOEL Bazaar

Dé nieuwe multi-creatieve hotspot in het centrum van 's-Hertogenbosch. Deze multifunctionele zaak is een markt & maakplaats waar ruimte is voor allerhande creatieve uitspattingen. Je kunt er leuke spullen kopen, flexwerken én koffie to go halen! Wat voor een soort spulletjes ze verkopen? Met name handgemaakte producten. Maar de focus zit toch echt op de flexwerkplekken waar iedereen kan aansluiten!

Run2Day

Een winkel voor runners door runners! Hier vind je onderweg alles voor running, wandelen en fitness. Uiteraard kan deze specialist in hardlopen ook dit jaar niet ontbreken aan de KLM Urban Trail Den Bosch.

Theater aan de Parade

Theater aan de Parade is de schouwburg van ’s-Hertogenbosch. Als kloppend cultureel hart van ‘s-Hertogenbosch verwelkomt Theater aan de Parade hun gasten niet alleen in het theater, maar ook op bijzondere locaties in en rond de stad. En wij lopen hier dwars doorheen tijdens de Urban Trail!

 

 

Groot Tuighuis

Dit markante gebouw heeft vele functies vervuld; als parochiekerk, protestantse kerk, wagenhuis, paardenstal en militair arsenaal. Tegenwoordig is de gemeentelijke afdeling Erfgoed en het daaraan verbonden depot van de gemeentelijke archeologie en bouwhistorie er gevestigd.

Willem Twee Poppodium

Een oude sigarenfabriek groeide uit tot poptempel en evolueert nu naar het kloppend hart voor popmuziek. Willem Twee muziek en beeldende kunst is in 2017 ontstaan uit een fusie van W2 Poppodium, Muziekcentrum De Toonzaal en Kunstencluster Willem II Fabriek. In 2018 werden daar twee unieke analoge klankstudio’s aan toegevoegd. De organisatie realiseert jaarlijks zo’n 250 concerten en 25 exposities. Hiermee is Willem Twee hét platform voor muziek en beeldende kunst in de stad; een krachtige en stabiele instelling met twee locaties (de Willem II Fabriek en de voormalige Toonzaal) en een flinke inhoudelijke slagkracht. De oude Willem II sigarenfabriek - waar het poppodium en de kunstruimte zijn gevestigd - maakt deel uit van het Urban Trail parcours.

World Skate Center

Normaal gesproken is World Skate Center enkel toegankelijk voor skateboarders en inline-skaters maar bij hoge uitzondering mogen wij er volgende week doorheen lopen.

Hier komen skateboarders bijeen om te oefenen en daarnaast worden er soms leuke feestjes georganiseerd. Deze buitenkans mag je niet missen.

Stadhuis

Het Bossche Stadhuis is een parel op het Bossche Marktplein. Het monumentale pand, gebouwd in classicistische barokstijl, is een echte eyecatcher. Tijdens de KLM Urban Trail kun je een kijkje nemen in de indrukwekkende hal en de prachtige oude Raadszaal. Ook bekijk je de wandtapijten uit de 17e eeuw, de Oranje Galerij en het goudleer in de trouwzaal. Indrukwekkend!

Roeivereniging De Hertog

Het markante clubhuis van Roeivereniging de Hertog is bijzonder door de vorm, het materiaalgebruik (cortenstaal) en de prachtige ligging aan de Citadel. Het gebouw is ontworpen door architect, en tevens roeier, Cor van Hillo. Meer dan vijfhonderd leden, van jong tot oud, bevaren zomer en winter wekelijks het Bossche water om daarna vanuit de Hertog Inn te genieten van de koffie en het mooie uitzicht op de Citadel. De vereniging heeft een vloot van circa 60 boten variërend van de skiff (eenpersoons boot) tot enkele achten.

Stadskantoor

Buiten openingstijd door het Stadskantoor lopen, kan je je daar al iets bij voorstellen? Buitenkansje toch?

Brabants Historisch Informatie Centrum

Super gaaf! We lopen over de geschiedenis van Brabant. In de Citadel, een prachtig zeventiende-eeuws fort, vind je het Brabants Historisch Informatie Centrum. En of dat nog niet genoeg is, onderbreken we de run ook nog even met wat lungewalks, high knees en een dosis enthousiasme van de trainers van The Bootcamp Club.

Bij Katrien

Nog maar net is Bij Katrien, de huiskamer van de Bossche binnenstad, verhuisd naar het oude bankgebouw en wij krijgen zondag 29 september de primeur. Dit wordt leuk!

Bossche Brouwers

Oh ja, een klapper hoor! Bossche Brouwers aan de Vaart, gelegen aan het water van de Tramkade, is een locatie waar je normaal niet snel doorheen rent. Je geniet hier eerder op je gemak van een biertje uit eigen brouwerij of een van de 100 andere speciaal biertjes uit de enorme collectie.

Kinderspeeltuin

Heb je na 8 km nog energie over? Dan kun je je nog even uitleven en weer kind voelen want we lopen dwars door de Kinderspeeltuin.

Podium Azijnfabriek

We gaan door een oude sigarenfabriek die is uitgegroeid tot poptempel en geëvolueerd is naar het kloppend hart voor popmuziek: Podium Azijnfabriek. Hier kun je even op adem komen, wat drinken en daarna weer door.

KLM Urban Trail Series richt zich op 2021

We zijn voorzichtig hoopvol gestemd dat de KLM Urban Trail Series vanaf medio 2021 op een verantwoorde wijze georganiseerd kan worden. In overleg met de betrokken gemeentes en hoofdsponsor KLM werken we aan een kalender die we via de officiële kanalen zullen delen zodra de nieuwe data bekend zijn.

Lees meer