Parcours

In 2018 hadden we een gaaf parcours met toffe locaties dwars door de binnenstad van Den Bosch! Klik hier om het parcours te bekijken.

Twee afstanden: 5 km en 10 km

Als deelnemer krijg je de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van 5 km of 10 km! Het parcours van 5 km is een mooie gelegenheid voor beginnende lopers om ook mee te doen. Bij de 5 km zul je door iets minder locaties en gebouwen lopen dan de 10 km. Je geeft je keuze voor hardlopen of wandelen en de afstand op het inschrijfformulier aan. Tijdens het lopen kun je in het moment het besluit maken om bij de splitsing op het parcours te kiezen voor de 5 km of de 10 km. Dit staat op de splitsing duidelijk aangegeven. Er wordt één tarief gehanteerd voor de inschrijving, ongeacht welke afstand je loopt of wandelt. De start en de finish van beide routes is op hetzelfde punt.

 

Locaties

Hieronder vind je het overzicht van de locaties die inmiddels bekend zijn gemaakt. Kom regelmatig terug om te kijken welke locaties aan het parcours zijn toegevoegd.

Start & Finish (Residentieplein)

Aan de westkant van het Centraal Station vindt je het Residentieplein. De passerelle over het station verbindt het historische centrum van 's-Hertogenbosch met het hypermoderne Paleiskwartier. In slechts enkele minuten tijd arriveer je in een compleet nieuwe wereld. Jezelf vermaken is er geen enkel probleem. Van een simpele salade tot een uitgebreid diner nuttigen, het kan allemaal. Je kunt vrijwel overal terecht voor de lekkerste hapjes en drankjes. Vergeet ook zeker niet om de bouwkundige hoogstandjes in de buurt te bewonderen!

Kinepolis Den Bosch

Loop als een ster door de nieuwste en modernste bioscoop van ’s-Hertogenbosch. Met 7 zalen, meer dan 1000 stoelen, laser projectie in alle zalen en zelfs Laser ULTRA in de grootste zaal kunt u bij Kinepolis Den Bosch van elke film genieten zoals het hoort. U kunt ons vinden in het gezellige Paleiskwartier net naast de Paleisbrug. 

Essent (Hoofdkantoor)

Essent geeft ruim twee miljoen klanten in Nederland iedere dag weer energie. Onze ambitie? Iedereen in staat stellen om op zijn eigen manier zijn leefwereld beter te maken door het inzetten van de ongekende mogelijkheden van energie.

De deelnemers aan de urban trail Den Bosch zijn daarom van harte welkom in ons kantoor. Hun inspanning geeft ons weer energie om op hoge snelheid door te gaan met het verduurzamen van Nederland.

Stadhuis

Het stadhuis in 's-Hertogenbosch staat aan de Markt in de binnenstad van de Brabantse hoofdstad. De architect van het stadhuis was Jan Derkennis, die ook betrokken was bij de bouw van de Sint-Janskathedraal. Het gebouw dateert uit de tweede helft van de 14e eeuw. In 1372 werd de oudste klok opgehangen. Men neemt aan, dat de ophanging van deze klok de afronding van de bouw betekende.

Noord-Brabants Museum

Natuurlijk gaan we voor een stukje geschiedenis tijdens de Urban Trail! Vandaag maken we bekend: Het Noordbrabants Museum.

Het Noordbrabants Museum presenteert kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant. We zijn trots dat we deze unieke highlight mogen toevoegen aan ons parcours! 

Stadspark Mariënburg

Dit is altijd zó lekker! Midden in het centrum van Den Bosch ligt het Stadspark Mariënburg. Dit rustige Stadspark was een voormalig kloostertuin. Je kunt er heerlijk genieten van al het groen en de rust.

De Moriaan

De Moriaan: het oudste bakstenen huis van Nederland!

Het pand werd gebouwd in de 13e eeuw en is tegenwoordig de thuisbasis van het informatiepunt VVV 's-Hertogenbosch en P79, een kroeg die zich in de kelder van het pand bevindt.

Stadskantoor

Deze nieuwe locatie zijn we heel trots op! Buiten openingstijd door het Stadskantoor lopen, kan je je daar al iets bij voorstellen?

Run2Day

Grote kans dat jij deze winkel goed kent, want Run2Day Den Bosch is al ruim vijf jaar aanwezig in Den Bosch. Hier vind je onderweg alles voor running, wandelen en fitness.

Paleisbrug

'Een icoon voor 's-Hertogenbosch én een adres voor een zondags uitje'

De Paleisbrug is ontworpen om het historische centrum van de stad en de Spoorzone van ’s-Hertogenbosch te verbinden, maar het is meer dan dat. De parkbrug zélf is niet alleen een prachtig gezicht. De brug biedt ook een prachtig uitzicht op het omliggende landschap van de Bossche Broek en de Gement. Dus kijk zeker even rond!

Het Kruithuis

Wie van jullie is er artistiek aangelegd? We gaan namelijk door de gave locatie Het Kruithuis voor moderne kunst. Je vindt er onder andere schilderijen, beelden, keramiek en foto's. Dat wordt genieten!

Poolcafé Corner Pocket

We hebben een mooie toevoeging aan het parcours! De befaamde Poolcafé Corner Pocket bevindt zich aan de Zuid Willemsvaart. Je kunt hier poolen, maar ook darten, gezelschapsspellen doen en natuurlijk een drankje en hapje nuttigen.

Paleis van Justitie

Je bent zaterdagavond welkom op het binnenplein van het Paleis van Justitie. Ook door de weeks staan de deuren van de rechtbank Oost-Brabant open. Wist je dat je vrijwel dagelijks openbare (straf)zaken kunt bijwonen? Meer informatie daarover kun je hier vinden. 

Casinotuin

Een begrip onder de Bosschenaar is de tuin van vrede en vrijheid. Dit mooie, idyllische verborgen plekje verbindt de binnenstad met de Hekellaan en is toegevoegd aan het parcours!

Tramkade

We nemen je mee naar het laatste stukje ruig Den Bosch en lopen tussen de oude machines en enorme silo’s door.

Deze kleine stad in de stad heet ook wel de Tramkade en is tegenwoordig een culturele hotspot waar je kunt eten en drinken, dansen, werken, sporten, vergaderen en evenementen bezoekt.

World Skate Center

Normaal gesproken is World Skate Center enkel toegankelijk voor skateboarders en inline-skaters maar bij hoge uitzondering mogen wij er volgende week doorheen lopen.

Hier komen skateboarders bijeen om te oefenen en daarnaast worden er soms leuke feestjes georganiseerd. Deze buitenkans mag je niet missen.

Cor Unum

Op ongeveer negen kilometer loop je door één van de weinige Nederlandse keramische productiehuizen dat nieuw keramisch design ontwikkelt en produceert. Wij nemen je mee naar de werkvloer van Cor Unum, hoe tof!

Museum Slager

Museum Slager is een kunstmuseum in 's-Hertogenbosch gewijd aan acht Bossche schilders uit drie generaties van één familie, de familie Slager. Achter de statige gevels van Museum Slager tref je een collectie schilderijen, tekeningen, etsen, aquarellen en voorwerpen afkomstig van deze schildersfamilie.

Design Museum Den Bosch

Design Museum Den Bosch toont de invloed van design op ons dagelijks leven, vertellen het verhaal erachter. Ze belichten de culturele betekenis en de rol van vormgeving in de geschiedenis, nu en in de toekomst. Je maakt kennis met het museum en rent door de tentoonstelling Food is fictie.